Sterker door samenwerken
Judo Academy Haarlemmermeer

Judo Academy Haarlemmermeer is een initiatief van Judo Yushi, de gemeente Haarlemmermeer en diverse organisaties en judoclubs!

Judo is in Haarlemmermeer aangewezen als groeisport. Judo Yushi heeft de geboden kans van de gemeente Haarlemmermeer omarmd en samen met diverse judoscholen uit de omgeving een judostructuur neergezet, waarbinnen judoka's zich kunnen ontwikkelen naar nationaal en internationaal topniveau. Daarbij maken we gebruik van zowel de clubstructureren als de bondsfaciliteiten (Judo Topsport Steunpunt).
De formele aansturing van de Judo Academy geschiedt door de stichting Judo Yushi Topsport

De Judo Academy Haarlemmermeer is een samenwerkingsmodel; alle judoka's blijven lid van hun eigen club!

IMG_9089

Deelnemen in de Academy
Leermodel voor judoka

Elke judoka gaat in zijn ontwikkeling door diverse leerfasen heen. De fundamentele basisprincipes en technieken zijn de eerste fase en leert de judoka op de eigen judoclub.

In de leeftijdsklasse tot 15 jaar kenmerkt het trainien zich door het leren te trainen. Judoka's maken meer trainingsuren en maken zich een meer volwassen judostijl eigen met toevoeging van tactische en judospecifieke fysieke aspecten. Deze tweede fase in de ontwikkeling van de judoka beslaat de 'onderbouw in de Judo Academy'. Judoka's die doorgroeien naar de leeftijdsklasse tot 18 jaar en een keuze maken zich maximaal te ontwikkelen, komen in de bovenbouw terecht. Judoka in de bovenbouw krijgen een persoonlijk judoprofiel dat bestaat uit een programma van judotrainingen, fysieke trainingen, wedstrijden, medische en mentale begeleiding.