Sterker door samenwerken
Parnters in Judo Academy Haarlemmermeer

Judo Academy Haarlemmermeer is een initiatief van Judo Yushi, de gemeente Haarlemmermeer en diverse organisaties en judoclubs die allemaal samenwerken om maximaal

Topsportloket Haarlemmermeer

Het Topsportloket Haarlemmermeer is de ondesteunende schakel in Haarlemmermeer tussen topsport en de groei- en kernsportclubs. Topsport Haarlemmermeer ondersteunt en faciliteert de Judo Academy Haarlemmermeer en haar judoka's met voorzieningen daar waar nodig. Het topsportloket heeft een groot netwerk en is onderdeel van het Olympisch Netwerk Noord-Holland.

gemeente Haarlemmermeer

De gemeente Haarlemmermeer geeft grote prioriteit aan de samenhang tussen sport, onderwijs en welzijn. De gemeente Haarlemmermeer heeft daarnaast een topsportdoelstelling en heeft drie kernsporten benoemd.  Judo is daar  met een  'groeisportstatus'  aan toegevoegd met de uitdrukkelijke intentie om te kunnen doorgroeien naar kernsport. De Judo Academy en het topsportproject van Judo Yushi dragen bij aan deze beleidsdoelen en hebben het judo in de afgelopen jaren daardoor naar een hoger plan getild.

scholen

Met diverse middelbare scholen in Haarlemmermeer heeft de Judo Academy Haarlemmermeer een relatie opgebouwd waardoor het mogelijk is om deel te nemen aan de ochtendtraining en waardoor het mogelijk is om maatwerk te leveren rondom deelname aan internationale toernooien. Er is actieve samenwerking met het Haarlemmermeerlyceum (lootschool), het Herbert Vissers College (topsportvriendelijke school) en het Kaj Munk College (topsportvriendelijke school). Het kan verstandig zijn om bij de schoolkeuze rekening te houden met trainingsmogelijkheden.

Medisch team

Een goed medisch traject is van wezenlijk belang om bij blessures een judoka weer snel wedstrijdfit te krijgen. Daartoe heeft de Judo Academy Haarlemmermeer een eigen medisch traject opgezet en werkt daarbij samen met twee praktijken, namelijk Ortho-Manuele Therapie en Fysiotherapie 'De Velden'en Manual Fysion.

Bij de trainingen op maandag is er een fysioruimte vrijgemaakt bij de trainingslocatie van Judo Yushi, waar fysiotherapeuten van Ortho- Manuele Therapie en Fysiotherapie 'De Velden' een vast spreekuur hebben van 17.00 – 18.00 uur. Daarnaast worden judoka die deelnemen in de Judo Academy op de andere dagen met voorrang geholpen in de praktijk zelf. Ortho-Manuele Therapie en Fysiotherapie 'De Velden' werkt veel met topsporters werkt en krijgt ook regelmatig topsporters doorverwezen  van andere fysiotherapeuten. De praktijk beschikt over een groot netwerk van specialisten die inmiddels ook hun waarde hebben bewezen bij recente blessures van judoka die aan het programma deelnemen.
Judo Yushi heeft een verbintenis met ManualFysion,  praktijk voor manuele therapie en (sport)fysiotherapie,  gevestigd in Amsterdam Osdorp, Sporthallen Zuid en Soetendaal. ManualFysion is verbonden aan CTO Amsterdam. 
De hele paramedische begeleiding van topsporters verbonden aan het CTO Amsterdam berust bij ManualFysion. ManualFysion verzorgt de algemene paramedische coƶrdinatie van CTO Amsterdam en levert paramedische zorg en voert multidisciplinair overleg met CTO coaches, sportartsen en functionele (fysieke) trainers.
ManualFysion werkt samen met de sportartsen die zijn aangesloten bij de Sportartsengroep Amsterdam. Via ManualFysion is Judo Yushi in staat om judoka die extra faciliteiten nodig hebben direct te helpen.

Roos Bootsman voedingsdeskundige

Op het gebied van voeding maakt de Judo Academy gebruik van de diensten van Roos Bootsman, diƫtiste en voedingsdeskundige.

Judo Bond Nederland

Bij kwalificatie op meetmomenten kunnen judoka's van de Judo Academy deelnemen aan de RTC--trainingen van de Judo Bond Nederland. De trainers van de Judo Academy zullen de judoka's daarbij ook begeleiden.

Judoscholen

Judoka's van diverse judoscholen nemen deel aan de trainingen van de Judo Academy Haarlemmmermeer, waaronder:
judoschool Ron van Raaphorst - Aalsmeer en Kudelstaart
Judo Ryu Kensui - Uithoorn
Karel Gietelink Sport - Amstelveen
judoschool Cees Veen/ Budovereniging Kata Guruma - West Friesland
Judo Yushi - Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Badhoevedorp en Osdorp